PUBLIKACJE NAUKOWE

 
Tymianek - roślina o wielu zastosowaniach
Ambroziak M., Stanowska M., Sikorska-Zimny K.
2020
Innowacje w Pielęgniarstwie i Naukach o Zdrowiu, 1(5). 116-127
thyme, medicinal and culinary properties, usage,
Vertical production of ‘Konstancin’ rose cuttings in the growth chamber under led light
Matysiak B.
2020
Journal of Horticulture Research, 28(2): 29-34
Rosa, hip rose, light spectrum, root quality, vegetative propagation
Wpływ grzyba Trichoderma harzianum na wzrost i plon melona (Cucumis melo)
Borkowski J., Kowalczyk W., Szczechura W., Sikorska-Zimny K.
2020
Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa, 28: 23-28
melon, yield, growth, Trichoderma harzianum, vitamin C
Wpływ technologii przechowywania i przetwarzania owoców i warzyw na zawartość składników prozdrowotnych. Aktualizacja wydania z 2018 r.
Płocharski W., Konopacka D., Sikorska-Zimny K., Miszczakowska-Frąc M., Markowski J., Rutkowski K.P.
2020
Red. K.P. Rutkowski. Wyd. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice: 55 s. ISBN: 978-83-65903-18-1
Wpływ traktowania metylocyklopropenem (1-MCP) na cechy jakościowe przechowywanych pomidorów
Wrzodak A., Szwejda-Grzybowska J., Gajewski M.
2020
Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa, 28: 13-22
tomato, firmness, color, storage, 1-MCP
Wzrost i plonowanie kilku genotypów świdośliwy olcholistnej (Amelanchier alnifolia Nutt.) w centralnej Polsce
Seliga Ł., Pluta S.
2020
Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa, 28: 1-12
Saskatoon berry, plant growth vigor, harvesting time, yield, fruit weight
Analiza genetyczna i molekularna wybranych genotypów jabłoni (Malus domestica) dla skrócenia okresu juwenilnego i poprawy jakości owoców./ Genetic and molecular analysis of selected apple genotypes (Malus domestica) for shortening of the juvenile period and quality improvement of the fruits
Lewandowski M., Keller-Przybyłkowicz S., Korbin M., Żurawicz E.
2019
Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 286: 419-424
faza juwenilna; jabłoń; jakość owoców; markery molekularne
Analiza genetycznych i biochemicznych podstaw tolerancji cebuli (Allium cepa L.) na stres niedoboru wody./ Analysis of genetic and biochemical basis of onion (Allium cepa L.) tolerance to water deficit stress
Kłosińska U., Nowakowska M., Szczechura W., Nowak K., Treder W., Klamkowski K., Wójcik K.
2019
Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 286: 309-312
cebula; deficyt wody; mechanizm dziedziczenia; parametry biochemiczne; tolerancja
Anti-microbiological, anti-hyperglycemic and anti-obesity potency of natural antioxidants in fruit fractions of saskatoon berry
Lachowicz S., Wiśniewski R., Ochmian I., Drzymała K., Pluta S.
2019
Antioxidants, 8(9): 397
Amelanchier alnifolia; PCA; anti-diabetic; biological activity; free amino acids; in vitro; polyphenol compounds
A potential of new peach (Prunus persica L.) seed tree genotypes for the production of generative rootstocks
Szymajda M., Sitarek M., Pruski K., Żurawicz E.
2019
Scientia Horticulturae, 256: 108618
peach cultivation; seedling rootstocks; winter hardiness; seed stratification; peach seed germination

INSTYTUT OGRODNICTWA – PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

Siedziba Dyrekcji
ul. Konstytucji 3 Maja 1/3
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 22 11 do 13 - Centrala
Fax: 46 833 31 86
e-mail: io@inhort.pl


ul. Pomologiczna 18
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 20 21 - Centrala, 46 833 42 23 - Centrala
Fax: 46 833 32 28

ZAKŁAD PSZCZELNICTWA
W PUŁAWACH

ul. Kazimierska 2A
24-100 Puławy
Tel.: 81 886 42 08, 81 886 21 64
Fax: 81 886 42 09
e-mail:zaklad.pszczelnictwa@inhort.pl

MAPA DOJAZDU

© Copyright 2011 Instytut Ogrodnictwa, wszystkie prawa zastrzeżone / Kontakt: < Redaktor > < Webmaster >