PUBLIKACJE NAUKOWE

 
Postęp w pracach hodowlanych nad systemem męskiej sterylności u pomidora z genem ms-10.
Nowakowska M., Wrzesińska M., Kosson R. ,Kłośińska U., Kozik E.U.
2014
Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa 22: 93-108.
agrobotanical traits, chemical components, sterility, tomato, breeding
Postharvest quality of celeriac (Apium graveolens L. var. rapaceum M.), depending on weed control methods.
Kosson R., Anyszka Z., Grzegorzewska M., Golian J., Kohut M., Badełek E
2014
Progress in Plant Protection 54(1): 77-83.
celeriac, weed control, storage ability, nutritional value, seler korzeniowy, metody ochrony, przechowywanie, wartość odżywcza
Preference mapping of apple varieties in Europe.
Bonany J., Brugger C., Buehler A., Carbό J., Codarin S., Donati F., Echeverria G., Egger S., Guerra W., Hilaire C., Höller I., Iglesias I., Jesionkowska K., Konopacka D., Kruczyńska D., Martinelli A., Petiot C., Sansavini S., Stehr R., Schoorl F.
2014
Food Quality and Preference 32: 317-329.
apple, varieties, consumer acceptance, preference mapping, consumer segmentation, european countries
Produkcja i ceny owoców z upraw ekologicznych.
Zmarlicki K., Brzozowski P.
2014
Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Problemy Rolnictwa Światowego 14(3): 237-243.
rynek owoców ekologicznych, produkcja owoców ekologicznych, ceny owoców ekologicznych, preferencje konsumentów, organic fruit market, production of organic fruit, consumers preferences, consumers expectations
Pszczelarstwo ekologiczne – wstępne podsumowanie badań.
Skubida P., Semkiw P.
2014
Wybrane zagadnienia ekologiczne we współczesnym rolnictwie, Tom VII. Zbytek Z. (Red.).Przemysłowy Instytut Maszyn Rolniczych, Poznań: 107-112.
Quality potential of some new pear cultivars – how to obtain fruit of the best sensory characteristics?
Konopacka D., Rutkowski K.P., Kruczyńska D., Skorupińska A., Płocharski W
2014
Journal of Horticultural Research 22(2): 71-84.
pear cultivars, ripening behaviours, firmness, sensory attributes, eating quality
Quality traits and isothiocyanates content of horseradish roots and horseradish cream after long term storage.
Kosson R.
2014
Acta Horticulture 1040: 151-159. Materiały z: 3rd International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables – Favhealth. October 18-21, 2009, Avignon, France.
Armoracia rusticana L., quality, allyl isothiocyanate, phenylethyl isothiocyanate, nutritive components
Relacyjna baza danych przechowująca dane z doświadczeń związane z ochroną roślin – proces projektowania.
Tartanus M., Andczak T.
2014
Elektronika – konstrukcje, technologie, zastosowania 55(6): 65-68.
relacyjna baza danych, ochrona roślin, projektowanie relacyjnej bazy danych, EN: relational database, plant protection, database designing
Relacyjna bazy danych wspomagająca prowadzenie doświadczeń związanych z ochroną roślin.
Tartanus M., Andczak T.
2014
Inżynieria Rolnicza 3(151): 203-212.
relational database, database application, interface of database, plants protection, relacyjna baza danych, aplikacja bazodanowa, interfejs bazy danych, ochrona roślin
Rhizoctonia solani a threat in carnation (Dianthus caryophyllus) production.
Orlikowski L.B., Ptaszek M., Warabieda W.
2014
Progress in Plant Protection 54(2): 235–239.
carnation, Rhizoctonia solani, isolates, colonization, temperature, goździk, izolaty, kolonizacja, temperatura

INSTYTUT OGRODNICTWA – PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

Siedziba Dyrekcji
ul. Konstytucji 3 Maja 1/3
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 22 11 do 13 - Centrala
Fax: 46 833 31 86
e-mail: io@inhort.pl


ul. Pomologiczna 18
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 20 21 - Centrala, 46 833 42 23 - Centrala
Fax: 46 833 32 28

ZAKŁAD PSZCZELNICTWA
W PUŁAWACH

ul. Kazimierska 2A
24-100 Puławy
Tel.: 81 886 42 08, 81 886 21 64
Fax: 81 886 42 09
e-mail:zaklad.pszczelnictwa@inhort.pl

MAPA DOJAZDU

© Copyright 2011 Instytut Ogrodnictwa, wszystkie prawa zastrzeżone / Kontakt: < Redaktor > < Webmaster >