PUBLIKACJE NAUKOWE

 
Model systemu doradczego wspomagającego ochronę roślin sadowniczych.
Tartanus M., Sas D., Antczak T.
2015
Elektronika: konstrukcje, technologie, zastosowania 56(5): 46-49.
ochrona roślin, agrofag, system wspomagania decyzji, relacyjna baza danych, technologia klient-serwer, plant protection, pests, decision support system, relational database, client-server technology
Modifying apple spindle trees to improve fruit quality.
Mika A., Buler Z.
2015
Acta Scientiarum Polonorum Hortorum Cultus 14(3): 13-24.
pruning systems, canopy improvement, light penetration
Molecular analysis of new sources of resistance to Pseudoperonospora cubensis (Berk. et Curt.) Rostovzev in cucumber.
Szczechura W., Staniaszek M., Kłosińska U., Kozik E.U.
2015
Russian Journal of Genetics 51(10): 974-979
Cucumis sativus, downy mildew, QTL mapping, DNA markes, disease resistance
Molecular diversity of phytoplasmas infecting cherry trees in Poland.
Cieślińska M., Smolarek T.
2015
Phytopathogenic Mollicutes 5(1): 31-32
apple proliferation, aster yellows, PCR/RFLP, sequencing, phylogenetic analysis
Molecular identification of trichoderma strains collected to develop plant growth-promoting and biocontrol agents.
Oskiera M., Szczech., Bartoszewski G.
2015
Journal of Horticultural Research 23(1): 75-86.
fungal barcoding, multilocus sequence analysis, phylogeny, species identification
Molecular response of resistant and susceptible apple genotypes to Erwinia amylovora infection.
Markiewicz M., Michalczuk L
2015
European Journal of Plant Pathology 143(3): 515-52
fire blight, gene expression, molecular mechanism of resistance, Malus domestica, Erwinia amylovora
Możliwe efekty oddziaływania ultradźwięków na jakość odwadnianych owoców i warzyw.
Siucińska K., Płocharski W., Konopacka D., Mierzwa D., Kowalski S.J.
2015
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny. Fermentation, Friuts and Vegetable Industry 59(10): 18-21.
owoce, warzywa, przetwórstwo owocowo-warzywne, odwadnianie, suszenie, obróbka wstępna, jakość, ultradźwięki, związki bioaktywne
Możliwości integrowanej ochrony selera przed septoriozą z zastosowaniem środków konwencjonalnych i pochodzenia naturalnego.
Włodarek A., Robak J.
2015
Progress in Plant Protection 55(2): 179-184.
celery, septoria late blight, control, chemical-natural, seler, septorioza, zwalczanie, środki naturalne, środki konwencjonalne
Możliwości ograniczenia rozwoju rdzy chryzantemy i wierzby przez PronTech. Zeszyty Naukowe Instytutu Ogrodnictwa, 23: 135-143.
Wojdyła A
2015
Inhort
PronTech, chrysanthemum, Puccinia horiana, willow, Melampsora epitea, spraying, control
Możliwości zastosowania ultradźwięków w przemyśle owocowo-warzywnym.
Konopacka D., Płocharski W., Siucińska K.
2015
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny. Fermentation, Friuts and Vegetable Industry 59(4): 16-21
ultradźwięki, zastosowanie, jakość produktów, EN: ultrasounds, application, product quality

INSTYTUT OGRODNICTWA – PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

Siedziba Dyrekcji
ul. Konstytucji 3 Maja 1/3
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 22 11 do 13 - Centrala
Fax: 46 833 31 86
e-mail: io@inhort.pl


ul. Pomologiczna 18
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 20 21 - Centrala, 46 833 42 23 - Centrala
Fax: 46 833 32 28

ZAKŁAD PSZCZELNICTWA
W PUŁAWACH

ul. Kazimierska 2A
24-100 Puławy
Tel.: 81 886 42 08, 81 886 21 64
Fax: 81 886 42 09
e-mail:zaklad.pszczelnictwa@inhort.pl

MAPA DOJAZDU

© Copyright 2011 Instytut Ogrodnictwa, wszystkie prawa zastrzeżone / Kontakt: < Redaktor > < Webmaster >