Szkolenie pt. „Innowacyjne technologie przechowywania i wykorzystania owoców i warzyw”

20 listopada br. w Instytucie Ogrodnictwa odbyło się szkolenie pt. „Innowacyjne technologie przechowywania i wykorzystania owoców i warzyw”, przygotowane w ramach działań zadania 3.5 i 5.1 Programu Wieloletniego (2015-2020). To już kolejne takie spotkanie, transmitowane za pośrednictwem programu wideokonferencji lub/i portali YouTube i Facebook. Koordynatorem e-szkolenia był dr Krzysztof Rutkowski, który omówił tematy dotyczące innowacyjnych technologii wyznaczania terminu zbioru owoców, a także zalet, wad i ograniczeń przechowywania jabłek. Wykład na temat przechowywania gruszek w innowacyjnych technologiach  przedstawiła dr Anna Skorupińska, natomiast dr Maria Grzegorzewska – nowoczesne technologie w przechowalnictwie warzyw.

Transmisję z webinarium obejrzało łącznie 225 osób, w tym m.in. sadownicy, doradcy z Ośrodków Rolniczych, inspektorzy Ochrony Roślin i Nasiennictwa, nauczyciele szkół rolniczych,  przedstawiciele Izb Rolniczych, MRIRW, firm branżowych oraz prasy specjalistycznej.

Po zakończonych prelekcjach wszyscy zainteresowanym mogli włączyć się w dyskusję na czacie live.

 

POWIĄZANE TAGI:

INSTYTUT OGRODNICTWA – PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY

Siedziba Dyrekcji
ul. Konstytucji 3 Maja 1/3
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 22 11 do 13 - Centrala
Fax: 46 833 31 86
e-mail: io@inhort.pl


ul. Pomologiczna 18
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 20 21 - Centrala, 46 833 42 23 - Centrala
Fax: 46 833 32 28

ZAKŁAD PSZCZELNICTWA
W PUŁAWACH

ul. Kazimierska 2A
24-100 Puławy
Tel.: 81 886 42 08, 81 886 21 64
Fax: 81 886 42 09
e-mail:zaklad.pszczelnictwa@inhort.pl

MAPA DOJAZDU

© Copyright 2011 Instytut Ogrodnictwa, wszystkie prawa zastrzeżone / Kontakt: < Redaktor > < Webmaster >