Sprawozdania - streszczenia

Zadanie 1.1 Wytworzenie materiałów wyjściowych do hodowli mieszańców F1 wybranych gatunków warzyw z uwzględnieniem cech jakościowych, odpornościowych i prozdrowotnych

Zadanie 1.2 - Tworzenie i wdrażanie postępu biologicznego w systemie zrównoważonej produkcji sadowniczej (hodowla odpornościowa, jakościowa i adaptacyjna)

Zadanie 1.3 - Wytwarzanie i utrzymanie elitarnego materiału szkółkarskiego roślin sadowniczych wolnego od wirusów, fitoplazm i wiroidów

Zadanie 1.4 - Nowe gatunki dla poszerzenia i zróżnicowania produkcji roślin ogrodniczych, w tym żywności funkcjonalnej

Zadanie 1.5 - System oceny jakości, zdrowotności, czystości odmianowej i tożsamości genetycznej roślin ogrodniczych rozmnażanych metodą in vitro

Zadanie 2.1 - Aktualizacja i opracowanie metodyk integrowanej ochrony roślin i Integrowanej Produkcji Roślin oraz analiza zagrożenia fitosanitarnego ze strony organizmów szkodliwych dla roślin

Zadanie 2.2 - Opracowanie systemów wspomagania decyzji w ochronie roślin ogrodniczych

Zadanie 2.3 - Analiza możliwości integrowanej ochrony wybranych roślin ogrodniczych dla upraw małoobszarowych

Zadanie 2.4 - Opracowanie i ocena metod ograniczania ryzyka związanego ze stosowaniem środków ochrony roślin

Zadanie 2.5 - Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania

Zadanie 3.1 - Rozwój wodo- i energooszczędnych technologii upraw ogrodniczych

Zadanie 3.2 - Rozwój zrównoważonego nawożenia roślin ogrodniczych i zapobieganie degradacji gleby i skażenia wód gruntowych

Zadanie 3.3 - Regulowanie wzrostu i owocowania roślin ogrodniczych

Zadanie 3.4 - Doskonalenie ekologicznej produkcji ogrodniczej

Zadanie 3.5 - Rozwój innowacyjnych technologii przechowywania i wykorzystania owoców i warzyw

Zadanie 4.1 - Hodowla i chów pszczół oraz dzikich owadów zapylających

Zadanie 4.2 - Ocena bioróżnorodności owadów zapylających i pożytków pszczelich

Zadanie 4.3 - Doskonalenie technologii pasiecznych w kontekście występowania i eliminacji niekorzystnych czynników, uwarunkowań ekonomicznych i jakości produktów pszczelich

Zadanie 4.4 - Zaprószenie produktów pszczelich pyłkiem kukurydzy oraz analiza wykorzystania pożytku nektarowego z dobrych roślin pożytkowych przez rodziny pszczele

Zadanie 5.1 - Upowszechnianie i wdrażanie wiedzy na rzecz poprawy konkurencyjności i innowacyjności sektora ogrodniczego z uwzględnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności oraz ochrony środowiska naturalnego