Rośliny sadownicze
2020 rok
- Bielicki P., Pąśko M., Bełc I., Pająk A. 2020. Raport z wynikami badań dotyczących ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 5 str.
- Miszczak A., i in. 2020. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 54 str.
- Rozpara E., Kruczyńska D., Głowacka A. 2020. Odmiany drzew owocowych do sadów ekologicznych. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 23 str.
- Rozpara E., Wodzyńska H., Danelski W. 2020. Raport z wynikami badań dotyczących oceny przydatności odmian żurawiny wielkoowocowej i borówki brusznicy do ekologicznej uprawy. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 6 str.
- Wojtania A., Kucharska D., Góraj-Koniarska J., Kiszczak W. 2020. Procedury rozmnażania in vitro wysokiej jakości materiału rozmnożeniowego truskawki, maliny, jagody kamczackiej i czosnku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 9 str.
- Zmarlicki K., Brzozowski P. 2020. Perspektywy, szanse i zagrożenia dla produkcji truskawek, jagody kamczackiej i aronii. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 12 str.
2019 rok
- Bielicki P., Pąśko M., Bełc I. 2019. Raport z wynikami badań dotyczących ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego w 2019 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 6 str.
- Hołownicki R., Doruchowski G., Świechowski W., Godyń A. 2019. Raport dotyczący aktualizacji klasyfikacji technik ograniczających znoszenie (TOZ) w roku 2019. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 3 str.
- Miszczak A. 2019. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania – raport z badań wykonanych w 2019 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 54 str.
- Rozpara E., Głowacka A., Danelski W. 2019. Możliwości ekologicznej produkcji owoców czereśni z uwzględnieniem doboru odmian. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 10 str.
- Rutkowski K.P., Mieszczakowska-Frąc M., Szwejda-Grzybowska J., Jóźwiak Z., Skorupińska A., Ciecierska A., Majka A. 2019. Raport z oceny wpływu zastosowanych technologii przechowywania na zawartość składników prozdrowotnych w jabłkach ‘Red Jonaprince’. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 14 str.
- Rutkowski K.P., Skorupińska A., Jóźwiak Z., Celejewska K., Keller-Przybyłkowicz S., Badełek E., Ciecierska A., Popińska-Gil W., Stępień T. 2019. Raport z oceny jakości i trwałości gruszek odmian ‘Konferencja’ i ‘Nojabrska’ (‘Xenia’) przechowywanych w ocenianych technologiach, z uwzględnieniem wykorzystanych metod do oceny dojrzałości owoców. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 44 str.
- Wójcik D., Markiewicz M. 2019. Stabilność genetyczna roślin maliny i jagody kamczackiej rozmnożonych in vitro. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 11 str.
- Zmarlicki K., Brzozowski P. 2019. Perspektywy, szanse i zagrożenia dla produkcji gruszek i śliwek. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 14 str.
2018 rok
- Bielicki P., Pąśko M. 2018. Ekologiczna produkcji materiału szkółkarskiego – raport z badań wykonanych w 2018 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 6 s.
- Brzozowski P., Zmarlicki K. 2018. Perspektywy, szanse i zagrożenia dla produkcji brzoskwiń i moreli. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 13 s.
- Miszczak A. 2018. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania – raport za rok 2018. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 44 s.
- Rozpara E., Głowacka A. 2018. Przydatność odmian śliwy do produkcji ekologicznej. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 13 s.
- Wojtania A., Matysiak B., Góraj-Koniarska J., Kiszczak W., Kucharska D., Kowalska U. 2018. Ukorzenianie i aklimatyzacja mikrosadzonek truskawki, maliny, jagody kamczackiej i czosnku w warunkach ex vitro – raport z badań wykonanych w 2018 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 16 s.
2017 rok
- Bielicki P., Pąśko M., Bełc I., Jaroń Z. 2017. Raport z wynikami badań dotyczących ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego w 2017 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 6 s.
- Brzozowski P., Zmarlicki K. 2017. Uwarunkowania ekonomiczne w produkcji czereśni i wiśni. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 14 s.
- Kruczyńska D., Bielicki P., Pąśko M. 2017. Raport z wynikami badań dotyczących przydatności odmian jabłoni do ekologicznej produkcji. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 11 s.
- Miszczak A. 2017. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania – raport za rok 2017. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 51 s.
- Rutkowski K.P. i in. 2017. Jakość owoców i warzyw w zależności od technologii przechowywania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 39 s.
- Rutkowski K.P. i in. 2017. Zawartość składników prozdrowotnych w owocach i warzywach w zależności od technologii przechowywania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 22 s.
- Wojtania A. i in. 2017. Ocena zdrowotności, wykrywanie i eliminacja zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz ocena czystości odmianowej i tożsamości genetycznej roślin truskawki, maliny, jagody kamczackiej i czosnku na etapie namnażania kultur in vitro. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 37 s
2016 rok
- Bielicki P., Pąśko M., Bełc I., Jaroń Z. 2016. Wyniki badań dotyczących ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 8 s.
- Miszczak A. 2016. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania – raport za rok 2016. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 36 s.
- Rutkowski K.P., Kosson R., Konopacka D., Grzegorzewska M., Markowski J., Mieszczakowska-Frąc M., Sikorska-Zimny K., Szwejda-Grzybowska J., Wrzodak A., Badełek E., Celejewska K., Matulska A., Piecko J. 2016. Zawartość składników prozdrowotnych w owocach i warzywach w zależności od technologii przechowywania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 16 s.
- Rutkowski K.P., Kosson R., Konopacka D., Grzegorzewska M., Markowski J., Mieszczakowska-Frąc M., Sikorska-Zimny K., Szwejda-Grzybowska J., Wrzodak A., Badełek E., Celejewska K., Matulska A., Piecko J. 2016. Jakość owoców i warzyw w zależności od technologii przechowywania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 25 s.
- Wojtania A., Gabryszewska E. i in. 2016. Ocena zdrowotności, wykrywanie i eliminacja zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz ocena czystości odmianowej i tożsamości genetycznej roślin truskawki, maliny, jagody kamczackiej i czosnku na etapie namnażania kultur in vitro. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 83 s.
- Zmarlicki K., Brzozowski P. 2016. Uwarunkowania w produkcji agrestu, czarnej porzeczki i borówki wysokiej. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 11 s.
2015 rok
- Bielicki P., Pąśko M., Bełc I., Jaroń Z. 2015. Raport z wynikami badań dotyczących ekologicznej produkcji materiału szkółkarskiego. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 5 s.
- Brzozowski P., Marosz A., Zmarlicki K. 2015. Uwarunkowania w produkcji ogrodniczej w Polsce w 2015 roku. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 18 s.
- Gabryszewska E., Wojtania A. i in. 2015. Ocena zdrowotności, wykrywanie i eliminacja zanieczyszczeń mikrobiologicznych oraz ocena czystości odmianowej i tożsamości genetycznej roślin truskawki, maliny, jagody kamczackiej i czosnku na etapie izolacji eksplantatów inicjalnych i stabilizacji kultur in vitro. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 19 s.
- Miszczak A. 2015. Badanie pozostałości środków ochrony roślin w ramach urzędowej kontroli ich stosowania. Instytut Ogrodnictwa, Skierniewice, 23 s.
INSTYTUT OGRODNICTWA – PAŃSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
Siedziba Dyrekcji
ul. Konstytucji 3 Maja 1/3
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 22 11 do 13 - Centrala
Fax: 46 833 31 86
e-mail: io@inhort.pl
ul. Pomologiczna 18
96-100 Skierniewice
Tel.: 46 833 20 21 - Centrala, 46 833 42 23 - Centrala
Fax: 46 833 32 28
ZAKŁAD PSZCZELNICTWA
W PUŁAWACH
ul. Kazimierska 2A
24-100 Puławy
Tel.: 81 886 42 08, 81 886 21 64
Fax: 81 886 42 09
e-mail:zaklad.pszczelnictwa@inhort.pl
© Copyright 2011 Instytut Ogrodnictwa, wszystkie prawa zastrzeżone / Kontakt: < Redaktor > < Webmaster >