PUBLIKACJE NAUKOWE

Wpływ odmiany i technologii na jakość suszu wiśniowego.
Szymczak J.A.,Płocharski W.
1999
Zesz.Nauk.Polit.Łódz. 821, Inżynieria Chemiczna i Procesowa z.25 129-137
wiśnia,owoce suszone,KBN


Wpływ parametrów pracy kombajnu na dokładność otrząsania owoców, uszkodzenia pędów i owoców agrestu.
Salamon Z.
1999
Inżynieria Rolnicza 5 (11) 249-256
agrest,owoce,zbiór mechaniczny,kombajn,KBN


Wpływ regulatorów wzrostu na wzrost i kwitnienie Pelargonium x hortorum L.H. Bailey.
Pobudkiewicz A.,Nowak J.
1999
Acta Agrobot. 52 (1-2) 127-137
pelargonia,regulatory wzrostu,kwitnienie,wzrost roślin,KBN


Wpływ rodzaju i sposobu podawania leczniczych pokarmów cukrowych na ich pobieranie i rozprzestrzenianie się w rodzinach pszczelich.
Pohorecka K.
1999
Pszczel.Zesz.Nauk. 43 (1) 79-92
pszczoła,rodzina hodowlana,dokarmianie zwierząt,cukier,leki,KBN


Wpływ terminów ukorzeniania sadzonek na rozwój bylin wysokich.
Mika B.,Grzesik M.
1999
Zesz.Nauk.Inst.Sadow.Kwiac. 6 113-122
roślina ozdobna,roślina wieloletnia,sadzonka,ukorzenianie,KBN


Wpływ trzyletniego stosowania benzimidazoli i dwukarboksyimidów na zmiany w populacji grzyba Botrytis cinerea, sprawcy szarej pleśni truskawek.
Meszka B.,Bielenin A.
1999
Progress in Plant Protection / Postępy w Ochronie Roślin 39 (2) 892-894
truskawka,Botrytis,pleśń szara,fungicydy,KBN


Wpływ trzyletniego zróżnicowanego NPK na wzrost, owocowanie oraz cechy jakościowe owoców jabłoni odmiany Gala Must.
Olszewski T.,Krawiec A.,Kruczyńska D.
1999
Zesz.Nauk. AR Kraków, Sesja Naukowa, 66 159-162
jabłoń,nawożenie mineralne,azot,fosfor,potas,plonowanie


Wrażliwość pszczół na działanie niektórych nawozów dolistnych w badaniach laboratoryjnych.
Gromisz M.
1999
Pszczel.Zesz.Nauk. 43 (1) 157-169
pszczoła,mocznik,nawóz,nawożenie dolistne,badanie laboratoryjne,KBN


Wstępne wyniki badań nektarowania nowych odmian rzepaku ozimego.
Kołtowski Z.,Jabłoński B.
1999
Pszczel.Zesz.Nauk. 43 (supl.1) 40-41
rzepak,odmiana,nektarowanie,KBN


Wstępne wyniki wpływu opryskiwania drzew preparatami Seniphos i Stopit na ograniczenie stopnia spękania owoców czereśni.
Sitarek M.,Grzyb Z.S.
1999
Zesz.Nauk. AR Kraków, Sesja Naukowa, 66 297-300
czereśnia,pękanie owoców,preparat ochronny roślin,wapń