PUBLIKACJE NAUKOWE

Ocena przydatności kompostów granulowanych powstałych na bazie osadów ściekowych do uprawy papryki w tunelu nieogrzewanym.
Kowalski A., Stępowska A.
2012
Now. Warz. 54-55: 39-44
kompost granulowany, pieczarka, tunel nieogrzewany


Ocena różnych sposobów sciółkowania podłoża w uprawie krzewów ozdobnych w pojemnikach.
Marosz A.
2012
Zesz. Nauk. Inst. Sadow. Kwiac. 20: 61-68
krzewy ozdobne w pojemnikach, zwalczanie chwastów, sposoby ściółkowania


Ocena skuteczności podgrzewania powietrza podczas wiosennych przymrozków w sadzie jabłoniowym.
Rabcewicz J., Białkowski P., Konopacki P.
2012
Zesz. Nauk. Inst. Sadow. Kwiac. 20: 43-52
sad, przymrozki, ochrona przed przymrozkami, podgrzewanie powietrza


Ocena skuteczności preparatów biologicznych w ochronie pieczarki przed chorobami grzybowymi.
Szumigaj-Tarnowska J., Uliński Z., Ślusarski C.
2012
Prog. Plant Prot./Post. Ochr. Roślin 52(4): 963-968
choroba grzybowa, Agaricus bisporus, pieczarka, ochrona, preparaty biologiczne


Ocena wartości użytkowej i odporności genotypów kapusty pekińskiej w warunkach uprawy standardowej i proekologicznej.
Kamiński P.
2012
Now. Warz. 54-55: 15-26
genotyp, kapusta pekińska, uprawa, wartość użytkowa


Ocena występowania chorób i stanu sanitarnego w polskich pieczarkarniach.
Ślusarski C., Uliński Z., Szumigaj-Tarnowska J.
2012
Prog. Plant Prot./Post. Ochr. Roślin 52(4): 1052-1057
Agaricus bisporus, badania ankietowe, stan sanitarny, pieczarkarnia


Odpadowe surowce włókniste w uprawach bezglebowych.
Kaniszewski S., Moraczewski A., Podsiedlik W., Wojtysiak J.
2012
GOLAB S.A., Gdańsk: 125
surowce włókniste


Ogrodnica niszczylistka (Phylloperta horticola L.) ? monitoring lotu.
Płuciennik Z., Łabanowska B.H., Komorowska-Kulig J.
2012
Prog. Plant Prot./Post. Ochr. Roślin 52(1): 35-38
ogrodnica niszczylistka, monitoring, lot


Owoce, warzywa, soki ? ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze. Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość.
Markowski J., Płocharski W., Pytasz U., Rutkowski K.
2012
Przem. Ferm. Owoc. Warz. 56(9): 24-27
soki, świeże/przetworzone, wartość odżywcza, zalecenia żywieniowe


Perceptions of the health and convenience characteristics of fresh and dried fruits.
Sijtsema S.J., Jesionkowska K., Symoneaux R., Konopacka D., Snoek H.M.
2012
LWT ? Food Sci. Technol. 49(2): 275-281
fruit consumption, consumer behaviours, konsumpcja owoców, zachowanie konsumenta